Alarm en monitoring

Een Alarm & Monitoring (A&M) systeem is niet alleen een effectieve manier om systemen aan boord te monitoren en te bedienen, maar het bespaart ook kosten en gewicht. Ons A&M engineering team heeft al vele jachten uitgerust met dit unieke en gebruiksvriendelijke systeem.

Touchscreens die zijn geïnstalleerd op centrale plekken in het jacht, bieden de eigenaar en crew de mogelijkheid om de systemen aan boord te controleren en in te grijpen daar waar nodig is. Eenvoud, intuïtieve bediening en industriële product standaard zorgen voor gemak, betrouwbaarheid en storingsbestendigheid. Door middel van een SMS melder tot VPN verbinding is het mogelijk om zelfs op grote afstand in verbinding te blijven met uw jacht.

 

 En mocht het nodig zijn om mee te kijken of wijzigingen aan te brengen in de software, dan is het mogelijk om vanuit ons kantoor overal ter wereld in te loggen.

JSM kan installaties ontwerpen en installeren volgens de eisen van keurende instanties zoals Lloyds Register of Shipping, American Bureau of Shipping, MCA, Bureau Veritas, Det Norske Veritas, of Nederlandse Scheepvaart Inspectie (IL&T).

Merken:

WAGO PLC
Exor HMI
JMobile studio

Vloeistof en Lucht

JSM levert complete vloeistof- en luchtsystemen, waaronder brandstof, drinkwater, vuilwater, zeewater, schone olie, vuile olie, bilge water, hydrauliek, uitlaat, ventilatie, air conditioning, fresh air en verwarming. De systemen worden in house ontworpen door onze engineering gebaseerd op onze ervaring die inmiddels honderden projecten omvat en in sterk uiteenlopende omstandigheden moeten presteren waaronder (luxe-) zeil- en motorjachten, werkschepen, sloepen, RIB’s en woonarken.

 

Alle installaties kunnen naargelang de behoefte worden ontworpen en gebouwd volgens de eisen van keurende instanties zoals Lloyds Register of Shipping, American Bureau of Shipping, MCA, Bureau Veritas, Det Norske Veritas, of Nederlandse Scheepvaart Inspectie (IL&T).

Merken:
Webasto

Energie en elektriciteit

Voor iedere functie bieden wij een passende oplossing en de systeemverantwoordelijkheid bij één partij voor onder meer alarm & monitoring, custom en standaard controle panelen, schakel- en zekeringkasten, entertainment, generatoren, huishoudelijke apparatuur, laders, omvormers, scheidingstransformatoren, shore power convertors, kabellopen, kabelgoten, bekabeling, bedrading, schot- en dekdoorvoeren, netwerk, verlichting en schakelsystemen voor binnen en buiten, zonne- en windenergie. 

JSM kan installaties ontwerpen en installeren volgens de eisen van keurende instanties zoals Lloyds Register of Shipping, American Bureau of Shipping, MCA, Bureau Veritas, Det Norske Veritas, of Nederlandse Scheepvaart Inspectie (IL&T). 

 

JSM levert complete geïntegreerde energie systemen, elektrische systemen en delen daarvan afgestemd op de behoefte van de eindgebruiker. Wij hebben sinds 1987 ervaring opgebouwd met werk op honderden schepen en jachten. Omdat alle disciplines bij ons onder één dak huizen is er constante ontwikkeling en verbetering van de systemen en integratie daarvan.

Aerosol brand blussystemen

Aerosol blussystemen zijn brandblusproducten waar wij reeds lange tijd mee werken en zeer goede ervaringen mee hebben. Het gaat om een uiterst effectief blusmiddel van zeer hoge kwaliteit voor een concurrerende prijs dat zijn oorsprong heeft in de ruimtevaart. Het is in tegenstelling tot gas blusmiddelen niet schadelijk voor mens en omgeving, niet corrosief en onttrekt geen zuurstof aan de lucht (de motor blijft bruikbaar).

Aerosol blusmiddelen zijn bezig met een stille opmars in de maritieme wereld. Steeds meer Notified Bodies en scheepvaartinspecties wereldwijd erkennen de voordelen van aerosol boven de conventionele gas blusmiddelen.

 

De Aerosol systemen die wij gebruiken zijn niet onder druk (“condensed aerosol”) en stand alone met automatische of manuele activering naargelang keur.

Verder is het een uiterst effectief product voor bronbeveiliging (generator behuizing, elektrokasten, lessenaars, pc’s, schermen, drogers en eigenlijk alle kleinere ruimtes waar brand kan ontstaan).

Bij JSM kunt u terecht voor advies, verkoop, installatie, onderhoud, inspectie, engineering, ontwerp onder keur en periodieke keuring.

 

Merken:

FirePro

Voortstuwing

JSM levert de voortstuwing aandrijvingstrein van ontwerp (in samenwerking met leverancier) tot installatie en levering van reserveonderdelen en onderhoud (bij grote systemen in samenwerking met partners).

Wij hebben inmiddels ruime ervaring met onder andere Yanmar, Steyr, Scania, Volvo, Lugger, MAN en Perkins. Voor wat betreft het schroefassysteem hebben we ervaring met vaste schroeven, controleerbare spoed systemen, klap schroeven, vaanstand-schroeven van de meeste gerenommeerde leveranciers zoals Hundested, Westmekan, Exalto, Gori, Maxprop, Varifold en Flexofold.

 

Voor boeg- en hekschroeven heeft JSM zowel elektrisch als hydraulisch oplossingen met onder andere Sidepower en Lewmar.

 

Tel : + 31 (0) 227-570166
info@jsmedemblik.com

 

Jongkind Service Medemblik
Breek 30
1671 GE Medemblik
Nederland

Openingstijden
Werkdagen van 8.30 uur tot 16.30 uur.

Belt u wel even voor een afspraak!
Wij reserveren dan tijd voor u zodat we u alle aandacht kunnen geven.

SWIFT code RABONL2U
IBAN code NL06RABO0316007420
BTW nr. NL857206321B01

KvK.: 67869149

Jongkind Service Palma